Julebrev

23/12/2022

Medlemmer,

Dette året har også vært preget av annerledeshet og utfordringer for idretten. Vi kom oss ut av koronaens grep, men møtte på en invasjon i Europa og økte strømpriser som har satt idretten på prøve. I tillegg har det vært inflasjon og kostnadsøkning, som har ført til vanskeligere hverdager for flere familier. Det har også konsekvenser for idrettsfamilien.

Det er mange idrettslag rundt oss som sliter i disse vanskelige tidene, men Stokke IL klarer seg godt og vi kan opprettholde tilbudene våre og utvikle oss videre. Vi fortsetter også med vårt støttefond for avhjelpe de som trenger det – idrettsglede skal være for alle.

Takk for at dere alle har bidratt og sørget for at Stokke IL klarer seg godt gjennom disse utfordringene.  Takket være deres innsats tror jeg vi klarer oss bedre enn mange andre organisasjoner.  Tusen takk.

Raske endringer og utfordringer vil nok være hverdagen i en tid fremover. Det må vi sørge for å ha styrke til å håndtere. Det er derfor viktig for oss å fortsette å få med oss dyktige og engasjerte frivillige, samtidig som vi fortsetter å utvikle gode strukturer og metoder.

For andre året på rad ble Stokke IL sammen med 2 andre idrettslag nominert til prisen «Beste idrettslag» på Idrettens festaften i regi av Vestfold og Telemark Idrettskrets. Vi nådde ikke helt opp til å vinne prisen, men vi kan i alle fall være stolte av å bli nominert. Det tolker jeg som at det er mye bra innsats som legges ned i Stokke IL fra alle våre medlemmer, aktive og frivillige.

Julehilsen fra Idrettspresident Berit Kjøll

Idrettspresidenten har for vane å sende ut en julehilsen til idretts Norge. Jeg legger ved en link til denne her. Hun oppsummerer året bra og løfter frem de utfordringene vi har stått i og står i fremover.

https://www.idrettsforbundet.no/nyheter/2022/julehilsen-fra-idrettspresident-berit-kjoll/

Daglig leder

Håkon har nå vært ansatt hos oss i et drøyt år, og vi merker at han begynner å kjenne Stokke IL godt. Det er som jeg skrev i sommerbrevet tidligere i år, en merkbar avlastning for våre frivillige tillitsvalgte.

Det er også hyggelig å kunne informere om at Håkon ble far til en liten gutt den 15. desember 2022. Alt står bra til med barn, mor og far.

Vi gratulerer!

Samarbeidspartnere

Etter at Håkon har kommet inn som daglig leder merker vi at det er mer «trykk» på å få med flere og flere samarbeidspartnere/sponsorer som vil bidra og støtte arbeidet som legges ned i Stokke IL. Vi er helt avhengig av disse for at vi skal kunne gi gode tilbud til en akseptabel pris for våre medlemmer. Takk til alle som ser verdien med å støtte oss i vårt arbeid for å bygge gode miljøer, gode aktivitetstilbud og bidra til at Stokke er et lokalsamfunn som er levende og et godt sted å bo.

Storås

I skrivende stund har vi antydning til hvit jul med innslag av is! For de som ønsker en enda hvitere jul, så er som vanlig Storås skiarena pyntet i sin prakt med mye kunstsnø, og løyper som man skal lete lenge etter å finne maken til. Det anbefales å ta seg en tur i løpet av jula og teste skiene, og kanskje ta seg en rast i en av de mange gapahukene som er tilgjengelige.

Styrkerom i Stokkehallen

Rett over nyttår vil vi kunne ta i bruk et oppgradert styrkerom i Stokkehallen. Det er gjort en god jobb med å få dette på plass og vil bli et nytt tilbud til våre medlemmer. Mer informasjon om bruk vil komme på nyåret.

NM Petanque

Vi arrangerte rett før vi gikk inn i sommerferie NM i petanque, med besøk fra klubber og aktive fra hele landet. Oppsummeringen viser at arrangementet ble en suksess både sportslig, publikumsmessig og økonomisk. Takk til alle som bidro til planlegging og gjennomføring. Dette frister til gjentakelse.

Hallprosjektet

Hallprosjektet går fremover. Det jobbes godt i prosjektgruppen i samarbeid med Backe Idrettsbygg. Det er stor møtevirksomhet for å selge inn prosjektet til kommunen, mulige samarbeidspartnere og andre interessenter. Skissetegninger, investerings- og driftsbudsjett begynner å komme på plass. Vi følger fase 1 av prosjektet med spenning og håper vi klarer å få rammer og finansieringer på plass for å gå videre til fase 2.

Friidrett – para

I langtidsplanen for 2021-2025 så har vi som mål å starte opp tilbud for para-idrett i Stokke IL. Det er derfor gledelig å kunne informere om at fra 1.1.2023 så vil vi ha 3 utøvere innen framerunning i Stokke IL. Vi ser frem til å komme i gang og videreutvikle tilbudet.

Ny avtale regnskapsfører

Håkon og styret har gjennom høsten jobbet med å innhente tilbud på regnskapstjenester. Regnskapskontoret i Stokke har vært med oss som leverandør av disse tjenestene siden 2014. Vi mente tiden var inne for å undersøke markedet igjen og gjennomførte en anbudskonkurranse. Noe av målet var også å få nytt og mer tidsriktig regnskapssystem.

Det er derfor en glede å kunne informere om at Regnskapskontoret i Stokke vant anbudskonkurransen og vi inngår ny avtale. Samtidig bytter vi til TripleTex som regnskapssystem. Noe vi mener vil gi oss bedre og enklere oversikt over regnskapet totalt i Stokke IL, samtidig som grensesnittet blir enklere for kasserne med et web-basert regnskapssystem.

Årsmøtet i Stokke IL nærmer seg

Vi er igjen inne i tiden hvor avslutningen av et år foregår og planleggingen for neste er i gang. Styret jobber med budsjetter og planer, mens valgkomiteen jobber iherdig for å finne de beste kandidatene til å styre Stokke IL i 2023. 

Det oppfordres til at alle bidrar til å spille inn kandidater til verv i de forskjellige styrer og utvalg.

Årsmøtet er medlemmenes arena for å beslutte hvordan Stokke IL skal drives, hva vi skal fokusere på og hvem som har ansvaret for å styre neste år. 

Informasjonskanaler

Det er utfordringer med å få informasjon ut til alle som trenger det. I noen tilfeller bruker vi e-post (som med dette brevet), men andre ganger er det mer hensiktsmessig å bruke andre kanaler som Facebook.

Stokke IL har egne sider på sosiale medier 

Facebookside (ny): https://www.facebook.com/StokkeIdrettslag 

Facebookgruppe (gammel): https://www.facebook.com/groups/StokkeIL/ 

Instagram: Stokkeidrettslag

Jeg anbefaler alle å følge disse sidene, der kommer det løpende informasjon som kan være greit å få med seg.

Grasrotandelen – større potensial

Vi har nå ca 700 som gir sin Grasrotandel til Stokke IL, men jeg tror potensialet er større. Jeg anbefaler derfor å sjekke ut dette. Dette er enkle og kjærkomne inntekter som bidrar til å holde kontingenter og treningsavgifter nede – jeg anbefaler derfor å verve venner og familie til å gi sin andel til Stokke IL.

Hvordan bli Grasrotgiver?

Du må være kunde hos Norsk Tipping for å bli grasrotgiver. Du kan tilknytte deg en grasrotmottaker hos en av våre kommisjonærer eller logge deg inn på nettsiden vår. Du kan søke på grasrotmottakere Her: https://www.norsk-tipping.no/grasrotandelen (Stokke IL, org nummer 971059321). Søk opp Stokke Idrettslag og velg «tilknytt». Du kan når som helst bytte grasrotmottaker.

NM brød

De av dere som husker tilbake til NM2010 husker sikkert at vi da fikk til en avtale med «Baker Marcussen» om et eget NM-brød. Denne avtalen lever i beste velgående og NM-brødet selges fortsatt og Stokke IL mottar 1 krone pr solgte brød.

Så oppfordringen er: kjøp gjerne dette brødet, det er sundt og godt.

Avslutning

Sammen skal vi fortsette det gode arbeidet og sørge for at Stokke IL er et bra idrettslag å være en del av. Og så skal vi fortsette å utvikle Stokke IL slik at vi fortsetter å være relevante. Men først fortjener vi alle en pust i bakken sammen med våre nærmeste. 

Til slutt vil jeg ønske dere alle en riktig god jul og et godt nytt år.

Vennlig hilsen

Hans Martin Bærefjell, styreleder Stokke IL.